Vignobles Gueissard & Vignoble d'Azur - Provence & Bandol

Vignobles Gueissard & Vignoble d'Azur

Dit Domaine is in 2010 opgericht door het jonge wijnmakersstel Clément Minne en Pauline Giraud. Clément heeft 5 jaar bij het beroemde Domaine Tempier in Bandol gewerkt en Pauline heeft haar sporen verdiend bij Domaine Le Sang des Cailloux in Vacqueyras.

Eerst maakten ze vanuit hun kleine Cave in Sanary-sur-Mer wijnen van de appellations Bandol én Côtes de Provence. Wij hebben in eerste instantie drie wijnen opgenomen in ons assortiment: de rode en rosé Bandol 'Cuvée G' en hun knisperfrisse Côtes-de-Provencerosé, Cuvée de l'Oratoire. De zaken gaan voorspoedig voor het echtpaar, want ze hebben inmiddels hun intrede gedaan in hun nieuwe Cave in Le Beausset, tussen hun wijngaarden in Bandol. Wij hebben de Cuvée Oratoire ingeruild voor deze ‘Les Papilles’, we vonden deze nieuwe rosé net even wat beter en wij gaan net als Pauline en Clément óók voor de beste kwaliteit! Als vierde wijn hebben we ook hun rode 'Les Paplles' toegevoegd - wat een prachtig glas wijn is dat zeg! 

Nieuw in 2021: Vignoble d'Azur. De export groeit bij het echtpaar en hun reputatie werd ook opgemerkt door een grotere importeur in Nederland. Om deze importeur niet in de weg te zitten hebben wij besloten om te gaan werken met een nieuw label van Pauline en Clément: Vignoble d'Azur. In eerste instantie voor de Papilles - en Bandol rosé. De wijnen zijn hetzelfde en vertrouwd goed, de etiketten zijn dus anders.Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen is gevestigd op bedrijventerrein ‘de Vutter’ in Engelen, Den Bosch. Wil je langskomen om je bestelling op te halen of om iets lekkers uit te zoeken? Bel of mail dan even van te voren, wij zijn namelijk niet altijd aanwezig en het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur zou komen te staan..

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand