Le Prieuré de Saint Céols - Menetou-Salon

Le Prieuré de Saint Céols - Menetou-Salon

Pierre en Christine Jacolin zijn of eigenlijk, waren wijnboeren in Menetou-Salon. Hun kelder en Cave staan in het kleine dorpje Saint-Céols. Dit dorpje bestaat al sinds 1259, onder de naam Sanctus Celsus. Er stond een Benedictijnse abdij die onderdeel was van de beroemde abdij in Cluny. Voor Joseph en Marie de Maistre is het beroep van wijnbouwer vooral een passie, een kunst, een filosofie, die ze willen delen en doorgeven aan hun vrienden en klanten. In de lente van 2020 namen ze Prieuré de Saint-Céols over van Pierre & Christine. Mocht je ooit in de buurt zijn: je bent van harte welkom in de kelder en het proeflokaal.

De wijngaarden zijn gelegen op de beste terroirs van de Menetou-Salon appellation: Morogues, Humbligny en Saint-Céols. Dit zijn terroirs die onderdeel zijn van de grote krijtbodem die doorloopt tot aan Chablis & Champagne aan toe. De wijngaarden zijn voor 2/3 beplant met Sauvignon Blanc en voor 1/3 met Pinot Noir. Het echtpaar gaat voor de hoogste kwaliteit in hun 12 hectare wijngaard. Ze zijn er trots op dat ze geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Ze laten het onkruid groeien tussen de wijnstokken om zo erosie te voorkomen en de biodiversiteit te vergroten. Ze houden de opbrengst zo klein mogelijk, om zo veel mogelijk smaak in de druiven te kunnen concentreren. Ze werken nu nog conform de richtlijnen van Terra Vitis, maar de wijngaard is in conversie naar biologische druiventeelt en zal vanaf oogstjaar 2023 biologisch gecertificeerd zijn..

Het domein staat met enige regelmaat de Franse wijngids Guide Hachette.


 Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen is gevestigd op bedrijventerrein ‘de Vutter’ in Engelen, Den Bosch. Wil je langskomen om je bestelling op te halen of om iets lekkers uit te zoeken? Bel of mail dan even van te voren, wij zijn namelijk niet altijd aanwezig en het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur zou komen te staan..

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand