Il Feuduccio - Montepulciano d'Abruzzo & Pecorino

Il Feuduccio

Wij zijn nu al weer een aantal zomers met het gezin in deze prachtige streek geweest, Abruzzo. Een wijn waar ik helemaal verzot op ben geworden is Pecorino, een witte wijn van de gelijknamige wijndruif. Afgelopen zomer heb ik dan ook een hoop wijnen geproefd en hebben we enkele producenten bezocht. De proefflessen zijn na terugkomst geproefd bij ons op de zaak in Den Bosch en daar kwam dit domein, Il Fueduccio erg goed uit. Hoog tijd om de wijn naar Nederland te halen en de wijnen zijn vanaf half september 2019 leverbaar.

ll Feuduccio di Santa Maria d’Orni, oftewel Il Feuduccio, ligt in Orsogna, in het hart van het  Annunziata Territorial Park. Een prachtig heuvelachtig terrein met rijke wijntraditie, dat doorloopt naar de flanken van het Majella gebergte en de Gran Sasso. Op nog geen half uur rijden van de Adriatische kust & Pescara. In dit unieke micro-klimaat worden prachtige wijnen gemaakt.

De oprichter Gaetano Lamelotto vertok op jonge leeftijd naar Venezuela. Hij nam zich echter voor om ooit naar zijn geboortegrond, hier in Abruzzo, terug te keren. Dat deed hij 40 jaar later met zijn vrouw Maria. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en is het een echt familiebedrijf: de taken van Gaetano zijn overgenomen door zijn zoon Camillo én kleinzoon Gaetano jr. werkt ook mee in het bedrijf.

Als je het domein zo ziet liggen zou je niet zeggen dat het vijf verdiepingen bevat: 3 verdiepingen liggen onder de grond. Kosten noch moeite zijn gespaard bij de aanleg van de winery: Nadat er een heuvel was afgegraven en het pand is gebouwd, heeft men de heuvel simpelweg weer over de drie onderste verdiepingen teruggestort. Zo is er, in dit warme klimaat, een ideale, koele plek gemaakt. Uitstekend geschikt om wijn te maken én op te slaan.

Il Feuduccio heeft zich, naast Montepulciano d'Abruzzo zoals vele wijnboeren in de omgeving, gespecialiseerd in wijnen van de Pecorinodruif. Gaetano had het geluk een aantal wijnstokken te bezitten van dit destijds bijna uitgestorven druivenras. Hij heeft het wijngaardareaal van deze druif, die heerlijke wijnen voortbrengt, gestaag uitgebouwd.Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen is gevestigd op bedrijventerrein ‘de Vutter’ in Engelen, Den Bosch. Wil je langskomen om je bestelling op te halen of om iets lekkers uit te zoeken? Bel of mail dan even van te voren, wij zijn namelijk niet altijd aanwezig en het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur zou komen te staan..

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand