Il Conventino - Vino Nobile di Montepulciano (biologisch)

Il Conventino

Biologisch wijnhuis in Montepulciano. Ursulla Duerschmidt was een van de pioniers op dit gebied in Montepulciano. De huidige dynamische jonge eigenaar is de sympathieke Alberto Brini. Afkomstig uit een advocatenfamilie in de buurt van Pisa. Hij heeft een tijd lang een enoteca gehad. Zijn uiteindelijke droom was om zélf wijn te gaan maken. In 2003 kocht zijn familie Il Conventino en La Casella. Een miljoeneninvestering. Het domein omvat 10 ha. bij de heuvels van Val di Chiana en Val d'Orcia. Op een hoogte tussen de 300 en 600 meter. Op 5 km van het toeristische stadje Montepulciano.
Il Conventino is een oud kloostertje met een prachtige kelder. Grote vaten van Sloveens eiken en Franse barriques zijn er voor de Vino Nobile en de Riserva, die uitsluitend in de goede wijnjaren wordt gemaakt.
Tevens zijn hier 4 compleet ingerichte appartementen te huur. Maar voor de zomermaanden moet je wel lang vooruit reserveren. Op het terras en vanaf het zwembad een fantastisch uitzicht over de Toscaanse heuvels met in de verte de stadLocatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen is gevestigd op bedrijventerrein ‘de Vutter’ in Engelen, Den Bosch. Wil je langskomen om je bestelling op te halen of om iets lekkers uit te zoeken? Bel of mail dan even van te voren, wij zijn namelijk niet altijd aanwezig en het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur zou komen te staan..

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand