Finca Mores - Montsant

Finca Mores

Montsant is het jonge wijngebied grenzend aan de beroemde Priorat wijnstreek. Overeenkomst is de hoge kwaliteit, maar gelukkig tegen vriendelijkere prijzen. Finca Mores is een klein domein van 4,5 ha. vlakbij de stad Falset. Eli Anguera als klein meisje zag haar familie Garnacha druiven plukken, maar zij plukte liever de ook aanwezige bramen ("mores"). Later toen zij wijnbouw ging studeren ontmoette ze Jordi Vidal (wijnmaker van La Conreria d’Scala Dei in Priorat) en inmiddels maken ze de wijn samen.

Alles wordt hier met de hand gedaan. De wijn is gemaakt van 60% Garnacha en 40% Cariñena, Cabernet, Merlot en Syrah. Wijnmaker Jordi Vidal’s doel is om onzichtbaar te zijn. Het terrein en de druiven moeten vooral de wijn maken. Een opvoeding van slechts 3 maanden op gebruikte Franse eikenhouten vaten heeft als doel de wijn te verrijken. Grenache is een delicate druif en wordt hier mooi in evenwicht gebracht met de 4 overige, meer robuuste druivensoorten. Een strenge kwaliteitscontrole leidt er toe dat sommige vaten Grenache soms helaas niet in de blend gaan, maar worden tot wijnazijn. Waar familie en vrienden uiteindelijk toch ook van kunnen genieten.Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen is gevestigd op bedrijventerrein ‘de Vutter’ in Engelen, Den Bosch. Wil je langskomen om je bestelling op te halen of om iets lekkers uit te zoeken? Bel of mail dan even van te voren, wij zijn namelijk niet altijd aanwezig en het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur zou komen te staan..

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand