Domaine Luc Pirlet - Languedoc & Limoux

Domaine Luc Pirlet

Luc Pirlet is een Bourgondische Belg die in de Languedoc is neergestreken. De wijnen van het Domaine Luc Pirlet zijn afkomstig van wijngaarden gelegen tussen Narbonne en de streek van Limoux in de richting van de Pyreneeën. Het Domaine zelf ligt zo’n 20 kilometer van de prachtige citadel Carcassonne en brengt een grote verscheidenheid aan wijnen voort. Er loopt echter een belangrijke rode draad door het assortiment: kwaliteit.

- Kwaliteit in de wijngaard: zonder rijp fruit is het niet mogelijk een goede wijn te maken. De wijngaarden van Pirlet liggen in de hoger gelegen gebieden van de Languedoc en hebben verschillende ‘terroirs’: met name klei-kalk-, grind- en kiezelhoudende gronden. De rendementen worden laag gehouden om een zo hoog mogelijke smaakconcentratie te krijgen.

- Kwaliteit in de wijnkelder: de belangrijkste doelstelling is om jaar-in-jaar-uit een constante kwaliteit te bewerkstelligen. Dit doet men met de modernste vinificatietechnieken in kleinere vaten dan normaal. Vervolgens worden er, ook voor de cépagewijnen, blends gemaakt van tenminste drie wijnen van verschillende bodems. Luc Pirlet zelf hierover: “het gaat ons niet om het wijnjaar, onze wijnen moeten ieder jaar goed zijn”.

- Kwaliteit van de uitmonstering: het allerbelangrijkste aan een goede fles wijn is uiteraard de wijn zelf. Wijn is echter steeds meer een marketingproduct, kort gezegd: het oog wil ook wat, het product moet ‘af’ zijn. De wijnen van Pirlet hebben een uitstraling die erbij past: chique, representatief en stijlvol.Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen is gevestigd op bedrijventerrein ‘de Vutter’ in Engelen, Den Bosch. Wil je langskomen om je bestelling op te halen of om iets lekkers uit te zoeken? Bel of mail dan even van te voren, wij zijn namelijk niet altijd aanwezig en het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur zou komen te staan..

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand