Domaine Bergeron: Beaujolais Villages, Julienas, Fleurie, Morgon & Saint-Amour

Domaine Bergeron: Beaujolais Villages, Fleurie, Julienas, Morgon & Saint-Amour

Domaine Bergeron ligt in Emeringes, een klein dorpje bij Juliénas. De broers Jean-Francois en Pierre Bergeron zijn uitgegroeid tot een van de betere wijnmakers in de Beaujolais. Inmiddels alweer de 4e generatie. Ze hebben 38,5 ha. wijngaarden in Juliénas, Chenas, Saint-Amour, Fleurie, Moulin à Vent en Morgon. Wij hebben vooralsnog gekozen voor de Beaujolais Villages (Emeringes), Morgon & Saint-Amour. Nieuw in 2020 zijn de heerlijke Blanc van 100% Chardonnay en de verleidelijke Fleurie.

Alle rode Beaujolaiswijnen worden gemaakt van de Gamaydruif. Een vrij grote druif die fruitige, zachte en aangename wijnen levert. 

Op de foto: Jean-Francois Bergeron, net voor de oogst 2019. Hij legt uit dat er door kou in het voorjaar best wat schade is opgetreden, maar dat met name de rode wijnstokken zich toch hebben weten te herstellen. Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen is gevestigd op bedrijventerrein ‘de Vutter’ in Engelen, Den Bosch. Wil je langskomen om je bestelling op te halen of om iets lekkers uit te zoeken? Bel of mail dan even van te voren, wij zijn namelijk niet altijd aanwezig en het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur zou komen te staan..

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand