Château de Quincay - Touraine - Chenonceaux - Valençay

Château de Quincay - Touraine - Valençay

Op Château de Quincay wordt sinds 1860 door de familie Cadart wijn gemaakt. De huidige wijnmaker is Benoit Cadart, vijfde generatie. Het domein ligt in Meusnes, op zo'n uur rijden, in zuidelijke richting, van Blois. De wijngaarden liggen op de zuidelijke hellingen van de rivier de Cher. Men werkt er sinds 2000 volgens de Terra Vitis-methode en is lid de associatie Vignerons Indépendents - de grote groep onafhankelijke, kleinere wijnboeren in Frankrijk.

De famile Cadart maakt er wijnen van drie Appelations: Toiraine, Touraine Chenonceaux en Valencay. Met de druivensoorten Sauvignon, Pinot Noir, Cabernet Franc en Malbec voor de twee Touraines en Sauvignon (80%) en Chardonnay voor Valencay. Valencay is een relatief jonge AOP, ze kreeg deze status pas in 2003. Het is een van de weinige AOP's in de Loirestreek waar de aanplant van Chardonnay is toegestaan. De AOP Touraine werd al in 1939 opgesteld. Touraine Chenonceaux is van nog recentere aard, deze AOP werd in 2011 ingesteld en geldt alleen voor wijngaarden op bepaalde goedgelegen hellingen. Wij voeren vooralsnog 4 wijnen van dit veelbelovende Château: 3 Touraines en 1 Valençay. Wellicht dat we in de toekomst óók enkele Touraine Chenonceaux-wijnen laten overkomen.Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen is gevestigd op bedrijventerrein ‘de Vutter’ in Engelen, Den Bosch. Wil je langskomen om je bestelling op te halen of om iets lekkers uit te zoeken? Bel of mail dan even van te voren, wij zijn namelijk niet altijd aanwezig en het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur zou komen te staan..

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand