Château de l'Engarran - Languedoc & Pays d'Oc

'Les Dames de l'Engarran'

'Les Dames de l'Engarran'

Op het Château de l’Engarran uit 1632 wordt al meer dan 300 jaar wijn gemaakt. De dagelijkse gang van zaken staat onder leiding van Diane Losfelt, derde generatie vrouwelijke wijnmaker! Ze deed het eerst samen met haar zus Constance, maar die heeft het bedrijf helaas, wegens gezondheidsredenen, moeten verlaten. Maar hoe leuk om te melden: met de komst van haar nichtje Emilie Grille, begin 2020, staat er weer een volgende generatie klaar!

Het is een prachtig Château en een officieel historisch monument aan de rand van Montpellier. 'Les Dames de l'Engarran' hebben oog voor detail en dat is terug te vinden in de presentatie van de wijnen: op de etiketten worden steeds beelden en details van het Château verwerkt. Men maakt er wijnen onder twee appellations: Vin de Pays d’Oc en A.C. Coteaux du Languedoc. Vanaf 2009 wordt de nieuwe A.C. ‘Grés de Montpellier’ gebruikt, een ‘Cru’ uit de Languedoc. Op het Domaine is o.a. Sauvignon en Merlot aangeplant. Deze druivenrassen zijn nog niet toegestaan voor de A.C. Coteaux du Languedoc. Ze worden dan ook onder de naam Domaine de l’Engarran, Vin de Pays d’Oc geproduceerd.

Van de grote diversiteit van wijnen die op het Château geproduceerd worden is Château de l'Engarran rouge het boegbeeld. De wijn is gemaakt van vier traditionele Zuid-Franse druivensoorten: Syrah, Carignan, Grenache en Mourvèdre. De druiven worden optimaal rijp geoogst. Na de vinificatie rijpt de wijn voor 60% in grote eikenhouten vaten en voor 40% in de kleinere barriques. Het is een mooi glas wijn: rijp fruit (kersen, bosbessen) en kruiden (laurier, kaneel) in de geur. Vol van smaak, sappig, zachte tannines en een heerlijk lange afdronk die uitnodigt om nog een slok te nemen. Combineert goed bij gegrild vlees, gevogelte en een stukje Hollandse kaas. De wijn is nu al lekker op dronk maar is nog zeker 5 jaar houdbaar.

De wijnen van Château de l'Engarran zijn van uitstekende kwaliteit: ze staan praktisch ieder jaar in de gezaghebbende gidsen Guide Hachette, Guide Hubert en de Guide des Vins Bettane & Desseauve. En de dames winnen ieder jaar (gouden) medailles op het Concours Général Agricole in Parijs.
In Guide Hachette 2021 werd Diane Losfelt uitgeroepen tot Vigneron de l'Année!Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen is gevestigd op bedrijventerrein ‘de Vutter’ in Engelen, Den Bosch. Wil je langskomen om je bestelling op te halen of om iets lekkers uit te zoeken? Bel of mail dan even van te voren, wij zijn namelijk niet altijd aanwezig en het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur zou komen te staan..

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand