Champagne D. Massin - Champagne

Champagne D. Massin

Het Champagnehuis D. Massin ligt in de Côtes de Bar, in de zuidelijke Champagnestreek en werd gerund door Dominique en Rachel Massin. Dominique overleed helaas plotseling in 2002 en toen besloten Tristan en Céline, destijds 19 en 17 jaar, om hun school af te maken en zich daarna bij Rachel aan te sluiten en zo dus in het familiebedrijf te komen werken. Op dit moment is Rachel wat meer op de achtergrond aanwezig. Tristan is de wijnmaker en Céline doet de commercie én de ontvangst van gasten op het Domaine. Ben je een keer in de buurt? Laat het ons weten en ze heten je van harte welkom!

Men heeft zo'n 13 hectare eigen wijngaard rondom het Domaine. Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Geteeld middels de Terra Vitis-méthode. De wijngaarden zijn prachtig gelegen op de glooiende heuvels die zich in het Jura-tijdperk hebben gevormd. Het witte gesteente van de Kimmeridgebodem bevat veel fosielen en geeft een unieke minerale ondertoon aan de druiven die hierop verbouwd worden. Niet alleen hier in de Champagnestreek, maar ook bijvoorbeeld in de Chablisstreek (*) en het Loiredal (o.a. Sancerre)

Dominique  en Rachel verkochten hun Champagne vooral aan particuliere klanten in Frankrijk. Met de komst van de kinderen in het bedrijf is men ook gaan exproteren: O.a. België, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en nu dus ook Nederland.

(*) Sinds een paar jaar heeft Tristan ook een wijngaard in Chablis en deze wijnen zijn ook via ons te bestellen.

 Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen is gevestigd op bedrijventerrein ‘de Vutter’ in Engelen, Den Bosch. Wil je langskomen om je bestelling op te halen of om iets lekkers uit te zoeken? Bel of mail dan even van te voren, wij zijn namelijk niet altijd aanwezig en het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur zou komen te staan..

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand