Bruno Andreu - Languedoc & Pays d'Oc

Château Condamine Bertrand - Bruno Andreu

Château Condamine Bertrand is een statig Château uit 1792. Ik (Wouter Bensdorp) was er al eens in 1997 te gast. We wisten dat de wijnen beperkt verkocht werden in Nederland en dus bezochten Jacques en ik tijdens Vinisud de stand van wijnmaker Bruno Andreu. We waren onder de indruk van zijn wijnen en lieten vervolgens proefflessen invliegen. Het proefpanel van de Confrérie was ook erg enthousiast en zo besloten we met deze wijnen te beginnen. Om te beginnen met de hoofdwijnen die de naam van het Château dragen: de witte wijn van Clairette, Roussanne en Viognier en de rode wijn van Grenache, Mourvèdre en Syrah. Beiden een A.O.P. Languedoc. Later kwamen daar de Coquelicot- én Elixirwijnen bij.

Bruno Andreu is getrouwd met de dochter van de kasteelheer. Een paar jaar geleden besloot zijn schoonvader tot de verkoop van het domein. Bruno had helaas de middelen niet om het domein over te nemen en heeft toen besloten om, samen met zijn vrouw, hun eigen wijndomein te starten: Maison les Prunelles in het dichtbij gelegen dorpje Montblanc. Mét het erfdeel van de wijngaarden overigens en hij is druk doende met de aankoop van wijngaarden in de omgeving. Het Château is tot op heden nog niet verkocht. De rode en witte en rode 'Les Prunneles de Montblanc Classique' waar we destijds mee gestart zijn, zijn dezelfde wijnen als de witte en rode Château Condamine Blanc. In 2023 zal de witte er waarschijnlijk weer zijn. Bruno werkt ook samen met andere wijnboeren, niet alleen in de Languedoc, maar ook in de Roussillon. Zo groeit zijn assortiment gestaag.

Een van zijn nieuwe 'creaties' is de 'Aromatic-serie'. Een serie streekwijnen, meestal van één druivensoort - soms van meerdere. Authentiek en herkenbaar, met een aansprekende uitmonstering.Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen is gevestigd op bedrijventerrein ‘de Vutter’ in Engelen, Den Bosch. Wil je langskomen om je bestelling op te halen of om iets lekkers uit te zoeken? Bel of mail dan even van te voren, wij zijn namelijk niet altijd aanwezig en het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur zou komen te staan..

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand