Azienda Bellaria - Brunello di Montalcino

Bellaria - Brunello di Montalcino

Azienda Bellaria is een kleine producent uit het beroemde Brunello di Montalcino-gebied. Het domein werd in 1963 gekocht door Assunto 'Sunto' Pieri and Bruna Tempori. Zij wonen nog steeds in de oude boerderij en hebben in de loop der tijd de winery gemoderniseerd. In 2000 werd de dagelijkse leiding overgedragen aan hun neef Gianni Bernazzi en hij bracht weer verse, nieuwe inzichten mee - met respect voor de oude traditie uiteraard. Sunto en Gianni hebben dezelfde passie voor wijn en wijnmaken en de overgang ging dan ook vlekkeloos. Men produceert er tegenwoordig zo'n 6000 flessen per jaar. Brunello en Rosso. Daarnaast maakt men er ook een heerlijke olijfolie en wellicht kunnen we daar in de toekomst óók wat flessen van naar Nederland halen.

Gianni heeft, zoals zoveel Italianen, een passie voor lekker eten en je kunt er tegenwoordig ook terecht voor een lunch of diner in hun 'tasting room' - met wijnen van Bellaria uiteraard.Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen is gevestigd op bedrijventerrein ‘de Vutter’ in Engelen, Den Bosch. Wil je langskomen om je bestelling op te halen of om iets lekkers uit te zoeken? Bel of mail dan even van te voren, wij zijn namelijk niet altijd aanwezig en het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur zou komen te staan..

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand