Altavins Viticultors - Terra Alta

Altavins Viticultors

In 2001 startten drie vrienden en wijnliefhebbers Altavins. In de regio Terra Alta in het zuidwesten van Catalonië. Wijnbouw heeft hier een eeuwenlange traditie. De wijnen werden vooral gebruikt om wijnen uit andere gebieden te versterken. Sinds 1982 bestaat de herkomstbenaming D.O. Terra Alta. Altavins heeft haar wijnmakerij in Batea. Het klimaat is mediterraan. Droog, slechts tussen de 350 en 450 mm regen per jaar. Wind vanuit het binnenland en vanuit zee zorgen voor een minimum aan ziektes. De bodem met veel kalk en leem is mineraalrijk.

Huidige eigenaren zijn Joan Bautista Arrufí en Jordi Casadó. Zij produceren 150.000 flessen per jaar. Aangeplante druivensoorten voor wit: Grenache, Macabeo, Sauvignon Blanc en Chardonnay. Voor rood Grenache, Carignan, Syrah en Merlot. In juni 2015 bezocht ik het domein met Joan. Een tocht door de wijngaarden en een proeverij in de wijnkelders. De Almodi Petit 2014 in zowel wit en rood zijn zeer geslaagd. Hebben een nieuw etiket gekregen. Almodi is een Arabisch woord voor handel en culturele uitwisseling. Op het etiket staan afbeeldingen van Arabische keramiek.Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen is gevestigd op bedrijventerrein ‘de Vutter’ in Engelen, Den Bosch. Wil je langskomen om je bestelling op te halen of om iets lekkers uit te zoeken? Bel of mail dan even van te voren, wij zijn namelijk niet altijd aanwezig en het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur zou komen te staan..

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand