Vignobles Carteyron, Château Penin

Vignobles Carteyron - Château Penin

In 1854 werd het domein door de familie Carteyron gestart. Wijnstokken en boomgaarden. Patrick Carteyron is sinds 1982 de eigenaar van Château Penin en Grand Clauset. Niet zo vreemd want Penin is al 5 generaties eigendom van de familie Carteyron. Grand Clauset kreeg hij via zijn moeders kant. In totaal 45 ha bij Génissac niet ver van Libourne en Saint-Emilion. In dit gebied tussen de Dordogne en de Garonne wordt veel Bordeaux en Bordeaux Supérieur gemaakt. Ook door Patrick. Naast rood ook wit, rosé en clairet.
De afgelopen jaren behoren zijn wijnen tot de grote favorieten van de leden van de Confrérie. Wij zijn er trots op de exclusiviteit voor Nederland te hebben.

De aandacht die de wijnen van Carteyron in de pers krijgen is overweldigend. Zo staat het domein ook weer in de 2018 Gids "Le Guide des Meilleurs Vins de France (RVF)" en heeft het een Honor Award gekregen in de 2018 Guide Dussert-Gerber. Het Domein staat verder vermeld in de Guide Hachette 2018 en 2019, de Guide Hachette rosé 2018 en in de Guid Bettane + Dessauve 2018 (2 sterren).Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen bestaat sinds 2005 en importeert het grootste gedeelte van het assortiment. Wij doen het liefst zaken met kleinere wijnboeren. Wijnboeren met een verhaal. Wijn met een verhaal.

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand

Direct afrekenen