Wouter Bensdorp

Je gastheer op deze site: Wouter Bensdorp

Bensdorp Wijnen te 's-Hertogenbosch

Bensdorp Wijnen bestaat sinds 2005. Het bedrijf heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in wijnen uit Zuid-Europa. Het assortiment bestaat voor een groot gedeelte uit eigen import uit de Provence, Côtes du Rhône, Languedoc en Roussillon. Na de samenwerking in 2015 met de Confrérie is het assortiment sterk uitgebreid met wijn (nog steeds veel eigen import!) uit de rest van Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal en Oostenrijk. Wij laten ons niet leiden door de reputatie van een gebied of een fancy etiket of merk. Nee, wij laten ons leiden door de inhoud van de fles én het verhaal van de wijn en zijn wijnmaker. Zo worden wij ambassadeurs: wij worden enthousiast over een wijn en dit enthousiasme zetten wij door, al dan niet via een wijnproeverij, naar jou, de wijndrinker. Op die manier hebben wij in de loop der jaren een assortiment wijnen opgebouwd uit bekende én onbekende gebieden, veelal van kleinere wijnboeren. Wijnboeren met een verhaal. Wijn met een verhaal. Word jij onze ambassadeur?

Vinoloog Wouter Bensdorp

Wouter Bensdorp is een enthousiaste maar kritische wijninkoper. Hij studeerde eind 1994 af als bedrijfseconoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In januari 1995 trad hij in dienst bij Wijn Verlinden in 's-Hertogenbosch, waar hij het wijnvak leerde en hij onder andere vanaf 1999 verantwoordelijk was voor de hele inkoop. Tussen 2001 en 2004 was hij algemeen directeur van dit bedrijf. Wouter Bensdorp is Vinoloog van de Wijnacademie (1997) en studeerde Oenologie (wijnwetenschap) aan de Universiteit van Bordeaux (1998).

Wat kan Bensdorp Wijnen voor je betekenen?

Wij staan klaar voor het dagelijkse glas wijn én hebben een mooie selectie wijnen voor de betere gelegenheden. Daarnaast verzorgen wij graag op maat gemaakte wijnproeverijen of wijncursussen voor thuis of op de zaak. Dit kan ook online. Verder verlenen wij ondersteuning van al je activiteiten voor relaties: verjaardagservice, relatiegeschenken, eindejaarsgeschenken, ondersteunen van bedrijfspresentaties, recepties, personeelsbijeenkomsten en ontvangsten.

Bensdorp Wijnen is een wijnhandel in Den Bosch. We zijn gevestigd in Engelen op bedrijventerrein 'de Vutter'. We hebben hier geen winkel, maar wel een magazijn mét proefgelegenheid. Je bent dus welkom om je bestelling te komen afhalen of om, bijvoorbeeld met een groep vrienden of collega's, een wijnproeverij te boeken. Daarnaast organiseren we met grote regelmaat 'inloopproeverijen', waarbij je in je eigen tempo de gepresenteerde wijnen kunt proeven.

Wijnadvies - Keldermanagement

Wil je eens praten over de opbouw van een wijnkelder, het investeren in wijn of zoek je een wijn uit een bepaald wijnjaar (bijvoorbeeld je trouwdag of het geboortejaar van je (klein)kinderen)? Zie je door de bomen (flessen) het bos niet meer en wil je advies over je wijnvoorraad? Ook voor dit soort uitdagingen ben je bij ons aan het juiste adres. Of heb je misschien nét wat te veel ingekocht of wil je i.v.m. andere reden je wijnvoorraad afbouwen? Ook dan staan we voor je klaar.

Samenwerking

De afgelopen jaar heeft Bensdorp Wijnen de volgende bedrijven overgenomen danwel voortgezet:

2007 Maison Evasion
2008 Icons of Taste
2009 Wijnhandel Heimelijk Genoegen
2011 The Dutch Wine Company
2013 Wijnkado.nl

En in 2015 werd een verregaande samenwerking gestart met de Confrérie des Amateurs du Bon Vin (www.wijntje.nl).

We staan altijd open voor een gesprek om samen te werken. Interesse? Neem contact met ons op.

Bensdorp Wijnen is gevestigd op bedrijventerrein ‘de Vutter’ in Engelen, Den Bosch. Wil je langskomen om je bestelling op te halen of om iets lekkers uit te zoeken? Bel of mail dan even van te voren, wij zijn namelijk niet altijd aanwezig en het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur zou komen te staan..

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand