Ons assortiment

Ons assortiment

Het assortiment bestaat uit meer dan 170 wijnen, olijfolie en enkele nuttige accessoires. We importeren vanuit alle belangrijke Eurpese wijnlanden zoals Frankrijk en in toenemende mate ook vanuit Italië, Spanje, Oostenrijk en sinds kort ook Portugal. Daarnaast hebben we ook enkele "Nieuwe Wereldwijnen", die we meestal bij bevriende importeurs betrekken. Hierdoor ontstaat een gevariëerd aanbod. Er zijn uitstekende, vaak jarenlange contacten met de wijnproducenten, zodat wij zeer goed op de hoogte zijn van de eigenschappen van de aangeboden wijnen. Minstens een keer per jaar bezoeken wij de domeinen om de actuele ontwikkelingen bij de producent te kennen. Een goed persoonlijk advies aan klanten is hiermee gewaarborgd.

De actuele prijslijst, voorjaar 2021 in pdf formaat, kun je hieronder downloaden.

In deze lijst veel nieuwe wijnen, onder andere:

- Domaine Bergeron Rosé uit de Beaujolais - verrassend! Ook van dit domein een houtgerijpte Juliénas.
- Steinschaden 'Classic' Zweigelt Rosé (opnieuw)
- Van de vader van #Ono: 2 heerlijke Chenin Blancs, Domaine de la Commanderie - Chinon.
- Een spannende wijn uit Costers del Segre, Saó Petit blanc.
- Tarrida brut, biologische Cava.
- Reeds eerder aangekondigd: Luccarelli Primitivo di Manduria 'Campo Marina'.
- Een andere blockbuster uit Puglia: Torri d'Oro - Susumaniello.
- Nona, een nieuwe wijn van la Conreria d'Scala Dei - Priorat.
En, last but not least, Château Grange Neuve - Pomerol.

En een belangrijke naamsverandering:

We hebben de afgelopen jaren veel succes gehad met de wijnen van Vignobles Gueissard. We werken sinds 2016 met het sypmathieke echtpaar Pauline en Clément. Toen wie destijds met hen startten werkten ze nog vanuit een loods in Sanary-sur-Mer en waren ze druk bezig een naam voor henzelf te maken. Dat is Pauline en Clément zeer goed gelukt en zo konden ze, door stijgende populariteit en bijbehorende verkopen, een prachtig nieuw onderkomen bouwen in Le Beausset, in het hart van Bandol. Hun inmiddels uitstekende reputatie is inmiddels opgemerkt door grotere Nederlandse importeurs. Grotere importeurs verlangen graag exclusiviteit van wijnboeren en om deze importeurs niet in de weg te zitten hebben wij gevraagd of ze niet een andere lijn konden leveren. Dat was mogelijk en vandaar dat we per half april 2021 de wijnen van 'Vignoble d'Azur' kunnen leveren. De Provence rosé is exact dezelfde wijn als de 'Les Papilles' en de 'Vignoble d'Azur Bandol' is hetzelfde als de Vignobles Gueissard Bandol. Vertrouwde, uitstekende wijnen dus - mét een nieuw etiket.

Bensdorp Wijnen is gevestigd op bedrijventerrein ‘de Vutter’ in Engelen, Den Bosch. Wil je langskomen om je bestelling op te halen of om iets lekkers uit te zoeken? Bel of mail dan even van te voren, wij zijn namelijk niet altijd aanwezig en het zou jammer zijn als je voor een gesloten deur zou komen te staan..

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand