Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Op deze plek van de website deel ik graag de nieuwsberichten omtrent Bensdorp Wijnen.

Openingstijden Bensdorp Wijnen:

Doordeweeks zijn wij geopend van 8.30 tot 17.00. We zijn er echter niet altijd, dus bel even voor de zekerheid: 073-5530901.

Mochten we in het weekend aanwezig zijn dan melden we dat meestal via onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/BensdorpWijnen/

Juni 2020 - Veel nieuwe wijnen - vooral wit!

Er zijn veel nieuwe wijnen binnengekomen. We liepen al een tijdje met de gedachte om, met name, het assortiment witte wijnen te verbeteren. In februari hebben we in Parijs veel geproefd. En nadat het proefpanel begin juni, vertraagd door Corona, weer bijeen is gekomen, is er besloten om het assortiment uit te breiden:

- Château de Mus - Domaine de Bachellery: terug van (veel te lang) weggeweest. Met o.a. de heerlijke Roussanne-Vermentino en de topper Ballade pour Mistral.

- Domaine Richard: Condrieu, Saint-Joseph & IGP Viognier

- Domaine Massin: Chablis

- Le Prieuré de Saint Céols: Menetou-Salon

- Domaine La Petite Métairie : Verrassende Vin de France Chenin-Chardonnay #ONO uit de Loire

De vier laatste Domaines zijn onderdeel van een groep samenwerkende wijnboeren en daar gaan jullie in de toekomst veel meer over horen.

Mei 2020: Online-Wijnproeverijen

We hebben in mei, iedere vrijdagavond een online wijnproeverij gegeven, in samenwerking met De Confrérie. We bespraken dan 6 wijnen, nadat iedereen een proefpakket had ontvangen. In dit pakket zat een instructie, wijnomschrijving, proefformulier én een bestelformulier. De proeverijen waren succesvol en klanten vonden het leuk én leerzaam. Het was natuurlijk wel even wennen voor iedereen, maar uiteindelijk werden het hele gemoedelijke avonden. We gaan hopelijk snel weer 'echte' proeverijen organiseren en houden jullie daarvan op de hoogte.

We kunnen wel zeggen: dit smaakt naar meer en we gaan in de toekomst zeker ook online verder, naast de reguliere proeverijen. Wordt vervolgd dus.

Nieuw: Bruno Andreu 'Aromatic' Rosé

Bruno Andreu 'Aromatic': na de Cabernet Sauvignon & de Sauvignon is nu ook de Grenache-Syrah rosé leverbaar. Het ondekken waard!

Wat drink jij met Pasen?

We hebben een lekker, luxe dinerpakket voor je samengesteld. Meer info: bit.ly/Dinerpakket

Mededelingen m.b.t. coronacrisis, 24 maart 2020

De ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus gaan razendsnel en we brengen jullie graag op de hoogte van hoe wij er bij Bensdorp Wijnen mee om gaan. Wij laten ons net als iedereen leiden door de adviezen van het RIVM. Graag willen we het volgende mededelen:
- Onze transportpartners Verhoeven WDC en Post.nl (voor bestellingen van 12 flessen of minder) laten weten dat zij kunnen blijven leveren, met inachtneming van extra hygiëne-maatregelen. Zoals jullie weten leveren wij in de omgeving van de Den Bosch ook zelf af en nemen daarbij óók de suggesties van het RIVM in acht. 
- De Proeverijen van de Confrérie die gepland stonden in de periode tot 1 juni gaan uiteraard niet door en worden dus tot nader order uitgesteld. We wachten de ontwikkelingen af voordat we een nieuwe data in de agenda zetten. 
- We merken dat het internationale transport wat vertragingen oploopt. Gelukkig kan er veelal wél bij ons afgeleverd worden. De zendingen van het wijnabonnement, die deze week in de planning stonden, worden echter doorgezet naar volgende week i.v.m. een vertraging met de zending uit Portugal.
- Er bereiken ons berichten dat er, vooral in Frankrijk, wijnbedrijven voor enkele weken op slot gaan. Wij hebben op dit moment voldoende voorraad, maar het kan dus zijn dat we over een aantal weken bepaalde wijnen niet meer kunnen leveren. We vragen jullie begrip hiervoor.
- Nog voordat de crisis in alle hevigheid losbarstte hadden we begin deze maand al besloten om het minimumorderbedrag voor gratis levering te verlagen: we leveren nu vanaf € 100,- franco huis af. Hiermee kunnen jullie iets flexibeler jullie favoriete wijnen thuisbezorgd krijgen of een proefpakket bestellen.

Kortom, we proberen ons zo goed mogelijk door deze vervelende situatie te slaan. We wensen jullie privé en zakelijk succes toe de komende weken en houden jullie via de wijnbrief of sociale media op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Domaine des Lauriers wéér in de Guide Hachette

Domaine des Lauriers Picpoul de Pinet 'Prestige' (2018) staat wéér in de Guide Hachette des Vins (2020). En wederom met één ster en dat wil zeggen: 'Zeer geslaagd'. We zijn enthousiast over onze wijnen en hoe leuk is het om daar van zo'n gerenommeerde partij een bevestiging van te krijgen!

Meer info of bestellen: bit.ly/Picpoul-Prestige

Nieuwe wijnen, najaar 2019

We kunnen dit najaar de volgende nieuwe wijnen verwelkomen:

- Van Bruno Andreu: Maison Prunelles Sauvignon & Cabernet Sauvignon - beiden Pays d'Oc (€ 7,50 per fles)

- Bodegas Carramimbre met wijnen uit Rueda & Ribera del Duero

- Il Feuduccio met Montepulciano d'Abruzzo, Pecorino en een heerlijke blend van Pecorino, Passerina & Trebbiano.

Wijntrends 2019

Wat een leuk artikel in de laatste Misset Horeca (67e jaargang - nummer 10). Hier werden de wijntrends van 2019 geschetst. En wie mij een beetje volgt, ziet dat ik aardig bij de les ben:

Trends 2019
1. Rosé uit de Provence
2. Magnums
3. In het oog springende klimaatkasten
4. Gekoelde rode wijnen
5. Lichter in alcohol en tannines
6. Minder maar kwalitatiever
7. Onbekende druivensoorten
8. Nederlandse wijnen
9. Bubbels, ook rosé uit onbekende landen/streken
10. alcoholvrije wijnen
11. Bio en verantwoord (Terra Vitis)
12. Vegan wijnen.

Ik ben nog hard op zoek naar drinkbare alcoholvrije wijnen en ben niet gespecialiseerd in wijnklimaatkasten. Maar op alle andere punten heb ik prima suggesties, daag me maar uit!

Bensdorp Wijnen en de Confrérie

Bensdorp Wijnen en de 'Confrérie' van Jacques van Boxtel hebben besloten hun krachten te bundelen en hun activiteiten samen te voegen. Op De Confrérie kun je meer lezen over de Confrérie des Amateurs du Bon Vin. In het kort: de Confrérie is een wijnclub die is opgebouwd uit departementen. Voor klanten, die van de wijnclub lid worden en zich aansluiten bij een departement, wordt 2 keer per jaar een wijnproeverij georganiseerd.

De assortimenten van beide bedrijven zijn inmiddels grotendeels samengevoegd en er wordt continue ewerkt aan een gezamenlijke selectie. Voor klanten van Bensdorp Wijnen betekent dit sowieso een ruimere keuze omdat de Confrérie ook veel, naast Zuid-Frankrijk, uit andere streken in oa. Frankrijk en Italië importeert. 

Het spreekt voor zich dat jij, als klant van Bensdorp Wijnen, lid kan worden van de Confrérie. Je zou je dan kunnen aansluiten bij een bestaand departement bij jou in de buurt, maar er is ook de mogelijkheid om zélf met een aantal personen een eigen departement op te richten. De Confrérie houdt voor- en najaarsproeverijen.

Jacques en ik hebben er in ieder geval enorm veel zin in en we zullen jullie via de website, de nieuwsbrief, maar ook via diverse sociale media op de hoogte houden!

Bensdorp Wijnen en Heroes Den Bosch Basketball

Bensdorp Wijnen is al jaren sponsor van het Bossche Basketball. Eerst bij SPM Shoeters waar het kampioenschap in 2015 gevierd werd met Cava uit onze stal. Daarna, via Shooters Den Bosch, New Heroes en het huidige Heroes Den Bosch. We zijn er trots op de wijn te mogen leveren in de Maaspoort bij de wedstrijden van het team, maar ook bij de vele andere evenementen in de Maaspoort zoals het afgelopen Wieler- en Turngala. Ook bij het recente concert van Iris Hond genoten de gasten weer van onze wijn.

De huiswijn in de Business Club en de Maaspoort is de Coquelicot-serie van Bruno Andreu (wit, rosé en rood). Daarnaast kun je tijdens het diner in de Business Club voor aanvang van de wedstrijden genieten van de Réserve wijnen van Luc Pirlet: de Viogier en de Syrah-Mourvèdre.

Heb je een bedrijf en interesse om lid te worden van de Heroes Businessclub? Kijk dan hier voor meer info (of ga een keer met me mee...):  http://bit.ly/Heroes_den_Bosch

Bensdorp Wijnen en Wijnkado

Bensdorp Wijnen heeft de activiteiten van het bedrijf Wijnkado.nl overgenomen. Wijnkado is een website waar je privé of zakelijk een mooi kistje wijn kan bestellen. Het pakketje wordt afgeleverd op de door jouw gewenste datum en kan worden vergezeld door een persoonlijke boodschap. Naast wijn kun je ook een origineel wijngeschenk in het kistje laten bijpakken.

Dus: wil je een wijn kado geven? www.wijnkado.nl

Bensdorp Wijnen en ?

In 2020 bestaat Bensdorp Wijnen al weer 15 jaar en in al die tijd heb ik opengestaan voor samenwerking en ook actief die samenwerking gezocht. Samenwerken in wijnland is volgens mij namelijk de enige manier om de toekomst in te gaan. Voel je je door deze gedachte aangesproken en ben je werkzaam in de wijnhandel, heb je geen opvolger voor je zaak of heb je ambitie om in deze leuke branche te gaan werken? Neem dan gerust eens contact met me op.

Groeten, Wouter Bensdorp

Bensdorp Wijnen bestaat sinds 2005 en importeert het grootste gedeelte van het assortiment. Wij doen het liefst zaken met kleinere wijnboeren. Wijnboeren met een verhaal. Wijn met een verhaal. Wij zijn gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wijn, Wijnproeverijen en relatiegeschenken.
We werken samen met Wijnclub De Confrérie, óók uit Den Bosch.

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand