Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Op deze plek van de website deel ik graag de nieuwsberichten omtrent Bensdorp Wijnen.

Openingstijden Bensdorp Wijnen:

Doordeweeks zijn wij geopend van 8.30 tot 17.00. We zijn er echter niet altijd, dus bel even voor de zekerheid: 073-5530901.

Mochten we in het weekend aanwezig zijn dan melden we dat meestal via onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/BensdorpWijnen/

Nieuwe wijnen, najaar 2019

We kunnen dit najaar de volgende nieuwe wijnen verwelkomen:

- Van Bruno Andreu: Maison Prunelles Sauvignon & Cabernet Sauvignon - beiden Pays d'Oc (€ 7,50 per fles)

- Bodegas Carramimbre met wijnen uit Rueda & Ribera del Duero

- Il Feuduccio met Montepulciano d'Abruzzo, Pecorino en een heerlijke blend van Pecorino, Passerina & Trebbiano.

Wijntrends 2019

Wat een leuk artikel in de laatste Misset Horeca (67e jaargang - nummer 10). Hier werden de wijntrends van 2019 geschetst. En wie mij een beetje volgt, ziet dat ik aardig bij de les ben:

Trends 2019
1. Rosé uit de Provence
2. Magnums
3. In het oog springende klimaatkasten
4. Gekoelde rode wijnen
5. Lichter in alcohol en tannines
6. Minder maar kwalitatiever
7. Onbekende druivensoorten
8. Nederlandse wijnen
9. Bubbels, ook rosé uit onbekende landen/streken
10. alcoholvrije wijnen
11. Bio en verantwoord (Terra Vitis)
12. Vegan wijnen.

Ik ben nog hard op zoek naar drinkbare alcoholvrije wijnen en ben niet gespecialiseerd in wijnklimaatkasten. Maar op alle andere punten heb ik prima suggesties, daag me maar uit!

Bensdorp Wijnen en de Confrérie

Bensdorp Wijnen en de 'Confrérie' van Jacques van Boxtel hebben besloten hun krachten te bundelen en hun activiteiten samen te voegen. Op De Confrérie kun je meer lezen over de Confrérie des Amateurs du Bon Vin. In het kort: de Confrérie is een wijnclub die is opgebouwd uit departementen. Voor klanten, die van de wijnclub lid worden en zich aansluiten bij een departement, wordt 2 keer per jaar een wijnproeverij georganiseerd.

De assortimenten van beide bedrijven zijn inmiddels grotendeels samengevoegd en er wordt continue ewerkt aan een gezamenlijke selectie. Voor klanten van Bensdorp Wijnen betekent dit sowieso een ruimere keuze omdat de Confrérie ook veel, naast Zuid-Frankrijk, uit andere streken in oa. Frankrijk en Italië importeert. 

Het spreekt voor zich dat jij, als klant van Bensdorp Wijnen, lid kan worden van de Confrérie. Je zou je dan kunnen aansluiten bij een bestaand departement bij jou in de buurt, maar er is ook de mogelijkheid om zélf met een aantal personen een eigen departement op te richten. De Confrérie houdt voor- en najaarsproeverijen.

Jacques en ik hebben er in ieder geval enorm veel zin in en we zullen jullie via de website, de nieuwsbrief, maar ook via diverse sociale media op de hoogte houden!

Bensdorp Wijnen en New Heroes Basketball

Bensdorp Wijnen is al jaren sponsor van het Bossche Basketball. Eerst bij SPM Shoeters waar het kampioenschap in 2015 gevierd werd met Cava uit onze stal. Daarna, via Shooters Den Bosch, New Heroes en het huidige Heroes Den Bosch. We zijn er trots op de wijn te mogen leveren in de Maaspoort bij de wedstrijden van het team, maar ook bij de vele andere evenementen in de Maaspoort zoals het afgelopen Wielergala.

De huiswijn in de Business Club en de Maaspoort is de Coquelicot-serie van Bruno Andreu (wit, rosé en rood). Daarnaast kun je tijdens het diner in de Business Club voor aanvang van de wedstrijden genieten van de Réserve wijnen van Luc Pirlet: de Viogier en de Syrah-Mourvèdre.

Bensdorp Wijnen en Wijnkado

Bensdorp Wijnen heeft de activiteiten van het bedrijf Wijnkado.nl overgenomen. Wijnkado is een website waar je privé of zakelijk een mooi kistje wijn kan bestellen. Het pakketje wordt afgeleverd op de door jouw gewenste datum en kan worden vergezeld door een persoonlijke boodschap. Naast wijn kun je ook een origineel wijngeschenk in het kistje laten bijpakken.

Dus: wil je een wijn kado geven? www.wijnkado.nl

Bensdorp Wijnen en ?

In 2020 bestaat Bensdorp Wijnen al weer 15 jaar en in al die tijd heb ik opengestaan voor samenwerking en ook actief die samenwerking gezocht. Samenwerken in wijnland is volgens mij namelijk de enige manier om de toekomst in te gaan. Voel je je door deze gedachte aangesproken en ben je werkzaam in de wijnhandel, heb je geen opvolger voor je zaak of heb je ambitie om in deze leuke branche te gaan werken? Neem dan gerust eens contact met me op.

Groeten, Wouter Bensdorp

Bensdorp Wijnen bestaat sinds 2005 en importeert het grootste gedeelte van het assortiment. Wij doen het liefst zaken met kleinere wijnboeren. Wijnboeren met een verhaal. Wijn met een verhaal. Wij zijn gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wijn, Wijnproeverijen en relatiegeschenken.
We werken samen met Wijnclub De Confrérie, óók uit Den Bosch.

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand

Direct afrekenen