Domaines Julien & Fils - Languedoc & Pays d'Oc

Domaines Julien & Fils

Terug van weggeweest, vader en zoons, Bernard, Yannick & Brice, van Domaine de Bachellery en Château de Mus. Domaine de Bachellery heeft een lange geschiedenis. Naamgever was Jacques de Bachelier, Président van het gerechtshof in Béziers. Hij betrok het kasteel met zijn familie in 1548. Het kasteel werd later onderdeel van de Abdij van Cassan. Dit duurde tot de Revolutie, waarna er diverse rijkere families hebben gewoond. Bernard kocht Domaine de Bachellery in 1980 en later kwam het aangrensende Château de Mus erbij. Bernard is een eigenwijze wijnmaker en dat bewijzen de vele druivensoorten die hij heeft aangeplant. Naast de 'vertrouwde' druiven uit de streek zoals Syrah, Carignan, Grenache en Mourvèdre, experimenteert Bernard ook met 'vreemde' soorten als Merlot en Pinot Noir. Hij heeft het zelfs voor elkaar gekregen dat hij, als enige buiten de Elzas, de druivensoort Gewurztraminer mocht aanplanten. De experimenten voert hij omdat hij, als docent aan de Universiteit van Montpellier, zijn studenten met zoveel mogelijk druivensoorten wil laten kennismaken.

Tegenwoordig wordt Bernard bijgestaan door zijn zoons Yannick (wijnmaker) en Brice (commercie). 

Fijn om weer met de familie te mogen samenwerken. En helemaal fijn dat we de befaamde 'Ballade pour Mistral' weer kunnen aanbieden. Deze wijn werd al eens bekrood tot beste Vin de Pays d'Oc van Nederland!

 


De producten van Domaines Julien & FilsLocatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen bestaat sinds 2005 en importeert het grootste gedeelte van het assortiment. Wij doen het liefst zaken met kleinere wijnboeren. Wijnboeren met een verhaal. Wijn met een verhaal. Wij zijn gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wijn, Wijnproeverijen en relatiegeschenken.
We werken samen met Wijnclub De Confrérie, óók uit Den Bosch.

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand