Domaine Sainte Marie - Provence (biologisch)

Domaine Sainte Marie

De roséwijnen uit de Provence zijn helemaal 'hot' op dit moment. Wij verkopen deze heerlijke, lichtgekleurde rosés al sinds 2012 en, sinds dit jaar, ook op magnum. Naast de typische Provençaalse rosé maakt het domaine ook een knisperend frisse witte wijn.
Tussen Bormes les Mimosas en Saint Tropez ligt dit uit de 18e eeuw daterende domein. In 1884 was er een cholera epidemie die heel opmerkelijk stopte bij het wijndomein. Vanwege dit wonder werd er een Mariabeeld geplaatst en ontstond de naam Domaine Sainte Marie. De 40 ha. wijngaarden liggen op zuidhellingen. Een bodem met veel kiezel, leisteen, mica en witte kwarts. In het seizoen heet en ’s nachts de afkoeling vanuit zee. Dit resulteert in mooie frisse, fruitige, mineraal betoonde wijnen. De wijnbouw is biologisch en wordt binnenkort gecertificeerd.
Eigenaar is sinds 2006 Christopher Duburcq en zijn vader. Er zijn 4 woongedeeltes te huur.

Vegan wijn, Veganistische wijn: veganistische wijn? hoor ik je al vragen. Wijn is een natuurproduct dus toch altijd veganistisch? Nee, niet altijd: om de wijn te klaren worden er vaak dierlijke producten zoals eiwitten gebruikt. Op Domaine Ste Marie gebeurt zonder dat soort dierlijke producten en hun wijnen zijn dus veganistisch.


De producten van Domaine Sainte MarieLocatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen bestaat sinds 2005 en importeert het grootste gedeelte van het assortiment. Wij doen het liefst zaken met kleinere wijnboeren. Wijnboeren met een verhaal. Wijn met een verhaal. Wij zijn gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wijn, Wijnproeverijen en relatiegeschenken.
We werken samen met Wijnclub De Confrérie, óók uit Den Bosch.

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand