Domaine Richard - Viognier - Saint Joseph - Condrieu

Domaine Richard - Viognier - Saint Joseph - Condrieu

Wij hebben dit echtpaar, Marité en Hervé Richard, in februari 2020 op de beurs Wine Paris ontmoet en waren gelijk helemaal weg van hun wijnen. Deze streek is de bakermat van een van onze meest populaire druivensoorten: Viognier. En dus hoog tijd om met een wijnhuis uit deze streek te gaan werken. Gelukkig was het proefpanel net zo enthousiast als wij en zo konden wij in juni - helaas iets later dan gepland - met dit huis van start gaan.

Dit domein in Chavany is opgericht door de opa van Hervé en hij beheert het nu dus met zijn vrouw Marité. Zij was het die ons in maart 2020 rondreed door de imposant steile wijngaard. Wijngaarden overigens met prachtig uitzicht over de Rhône. Ze specialiseren zich in dé twee wijnen van de streek: Saint-Joseph en uiteraard Condrieu. Van meer recente aard is hun heerlijke Vin de Pays Viognier - gemaakt van de jongere aanplant, 20 jaar oud, te jong voor hun Condrieu. Het werk in deze steile wijngaarden is zwaar en moeilijk, maar het is het waard: de Viognier-wijnen uit deze streek zijn ongeëvenaard! Maar ook hun rode Saint-Joseph-wijnen, van 100% Syrah, zijn zeker het aanraden waard!

Het is een klein domein en men werkt er met het oog voor de natuur en respect voor het milieu. Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen bestaat sinds 2005 en importeert het grootste gedeelte van het assortiment. Wij doen het liefst zaken met kleinere wijnboeren. Wijnboeren met een verhaal. Wijn met een verhaal. Wij zijn gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wijn, Wijnproeverijen en relatiegeschenken.
We werken samen met Wijnclub De Confrérie, óók uit Den Bosch.

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand