Domaine Duclaux - Châteauneuf-du-Pape

Domaine Duclaux - Châteauneuf-du-Pape

Domaine Duclaux is een klassieke Châteuneuf-du-Pape-wijngaard, met grote keien die gedurende de dag de warmte opvangen en die 's nachts weer uitstralen. Een deel van de wijnstokken is aangeplant in 1880, na de ramp met de phyloxera en de gemiddelde leeftijd van de stokken, verdeeld over tien verschillende percelen, is meer dan 50 jaar. Het is een wijn van lage productie, uitzonderlijk geconcentreerd en bijzonder geschikt om lang te bewaren.

Châteauneuf-du-Pape heeft een enorme reputatie verworven in de wijnwereld. Het grootste gedeelte van de productie is rode wijn. Een klein, zeer schaars, gedeelte bestaat uit witte wijn en die is dus erg speciaal. We zijn er blij om dat Duclaux óók een witte wijn heeft. Een wijn met veel concentratie en lang bewaarpotentieel.

 Het Domein behoort tegenwoordig tot de 'stal' van de famillie Quiot, eveneens uit Châteauneuf-du-Pape. Zij zijn tevens eigenaar van o.a. Château du Trignon.


De producten van Domaine Duclaux - Châteauneuf-du-PapeLocatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen bestaat sinds 2005 en importeert het grootste gedeelte van het assortiment. Wij doen het liefst zaken met kleinere wijnboeren. Wijnboeren met een verhaal. Wijn met een verhaal. Wij zijn gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wijn, Wijnproeverijen en relatiegeschenken.
We werken samen met Wijnclub De Confrérie, óók uit Den Bosch.

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand