Domaine Bergeron: Beaujolais Villages, Morgon & Saint-Amour

Domaine Bergeron: Beaujolais Villages, Morgon & Saint-Amour

Domaine Bergeronligt in Emeringes, een klein dorpje bij Juliénas. De broers Jean-Francois en Pierre Bergeron zijn uitgegroeid tot een van de betere wijnmakers in de Beaujolais. Inmiddels alweer de 4e generatie. Ze hebben 38,5 ha. wijngaarden in Juliénas, Chenas, Saint-Amour, Fleurie, Moulin a Vent en Morgon. Wij hebben vooralsnof gekozen voor de Beaujolais Villages (Emeringes), Morgon & Saint-Amour.

Alle rode Beaujolaiswijnen worden gemaakt van de Gamaydruif. Een vrij grote druif die fruitige, zachte en aangename wijnen levert. 

Op de foto: Jean-Francois Bergeron, net voor de oogst 2019. Hij legt uit dat er door kou in het voorjaar best wat schade is opgetreden, maar dat met name de rode wijnstokken zich toch hebben weten te herstellen. Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen bestaat sinds 2005 en importeert het grootste gedeelte van het assortiment. Wij doen het liefst zaken met kleinere wijnboeren. Wijnboeren met een verhaal. Wijn met een verhaal. Wij zijn gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wijn, Wijnproeverijen en relatiegeschenken.
We werken samen met Wijnclub De Confrérie, óók uit Den Bosch.

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand