Domaine Achille Thirion - Elzas

Domaine Achille Thirion

Domaine Achille Thirion is een van de leveranciers waar we het langst zaken mee doen. Men maakt er betrouwbare en goede wijnen. Niet alleen wit van de bekende Elzasdruiven: Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling & Gewurztraminer maar ook een zacht-fruitige Pinot Noir én twee heerlijke Crémants: een wit en een rosé. Daarnaast maakt men ook, gebotteld op flessen van een liter, een Edelzwicker en de eigen huiswijn Domaine Achille Thirion van 100% Sylvaner. Witte wijnen worden in de Elzas meestal van één druif gemaakt, een Edelzwicker is een wijn van meerdere soorten, in dit geval van Pinot Blanc, Riesling en Sylvaner.

Een echt familiebedrijf want er werken op dit moment liefst drie generaties in de zaak: opa Achille, zoon Michel en kleinzoons Alexandre en Camille.Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen bestaat sinds 2005 en importeert het grootste gedeelte van het assortiment. Wij doen het liefst zaken met kleinere wijnboeren. Wijnboeren met een verhaal. Wijn met een verhaal. Wij zijn gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wijn, Wijnproeverijen en relatiegeschenken.
We werken samen met Wijnclub De Confrérie, óók uit Den Bosch.

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand