Château Jas de Bressy - Châteauneuf-du-Pape

Château Jas de Bressy - Châteauneuf-du-Pape

Begin jaren 30 verwierf de familie Mousset het Château des Fines Roches (45 ha.), gelegen naast Ch. Fortia. In 2003 kocht de familie het aangrenzende Château Jas de Bressy, slechts 5 ha. groot. "Jas" betekent een schuilplaats voor de herders. Het groeide in de loop der jaren uit tot een kasteel. Kwam in handen van de familie Bressy. Uiteindelijk dus in 2003 in handen van de familie Mousset. Catherine Mousset trouwt met Robert Barrot en zo onstaat de naam Mousset-Barrot.

Hun dochters Gaëlle en Amélie zijn de huidige eigenaren van 3 domeinen, Fines Roches en Jas de Bressy in Châteauneuf du Pape en Bois de la Garde met Côtes du Rhône en Rhône Villages en Vin de Pays de Méditerranée.

Zoals je op de foto kunt zien is de wijngaard bedekt met grote kiezels. Deze kiezels zijn een bekend kenmerk van (een groot gedeelte van) de Châteauneuf-du-Pape-streek. Ze nemen overdag de warmte van de zon op, om die vervolgens 's-avonds en 's-nachts uit te stralen. Hierdoor worden de druiven optimaal rijp.Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen bestaat sinds 2005 en importeert het grootste gedeelte van het assortiment. Wij doen het liefst zaken met kleinere wijnboeren. Wijnboeren met een verhaal. Wijn met een verhaal. Wij zijn gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wijn, Wijnproeverijen en relatiegeschenken.
We werken samen met Wijnclub De Confrérie, óók uit Den Bosch.

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand