Château de l'Engarran - Languedoc & Pays d'Oc

'Les Dames de l'Engarran'

'Les Dames de l'Engarran'

Op het Château de l’Engarran uit 1632 wordt al meer dan 300 jaar wijn gemaakt. De dagelijkse gang van zaken staat onder leiding van de twee zussen Diane Losfelt en Constance Rerolle, derde generatie vrouwelijke wijnmakers! Het is een prachtig Château en een officieel historisch monument aan de rand van Montpellier. De zussen hebben oog voor detail en dat is terug te vinden in de presentatie van de wijnen: op de etiketten worden steeds beelden en details van het Château verwerkt. Men maakt er wijnen onder twee appellations: Vin de Pays d’Oc en A.C. Coteaux du Languedoc. Vanaf 2009 wordt de nieuwe A.C. ‘Grés de Montpellier’ gebruikt, een ‘Cru’ uit de Languedoc. Op het Domaine is o.a. Sauvignon en Merlot aangeplant. Deze druivenrassen zijn nog niet toegestaan voor de A.C. Coteaux du Languedoc. Ze worden dan ook onder de naam Domaine de l’Engarran, Vin de Pays d’Oc geproduceerd.

Van de grote diversiteit van wijnen die op het Château geproduceerd worden is Château de l'Engarran rouge het boegbeeld. De wijn is gemaakt van vier traditionele Zuid-Franse druivensoorten: Syrah, Carignan, Grenache en Mourvèdre. De druiven worden optimaal rijp geoogst. Na de vinificatie rijpt de wijn voor 60% in grote eikenhouten vaten en voor 40% in de kleinere barriques. Het is een mooi glas wijn: rijp fruit (kersen, bosbessen) en kruiden (laurier, kaneel) in de geur. Vol van smaak, sappig, zachte tannines en een heerlijk lange afdronk die uitnodigt om nog een slok te nemen. Combineert goed bij gegrild vlees, gevogelte en een stukje Hollandse kaas. De wijn is nu al lekker op dronk maar is nog zeker 5 jaar houdbaar.Locatie


Bekijk de locaties van alle producenten

Bensdorp Wijnen bestaat sinds 2005 en importeert het grootste gedeelte van het assortiment. Wij doen het liefst zaken met kleinere wijnboeren. Wijnboeren met een verhaal. Wijn met een verhaal. Wij zijn gevestigd in 's-Hertogenbosch. Wijn, Wijnproeverijen en relatiegeschenken.
We werken samen met Wijnclub De Confrérie, óók uit Den Bosch.

Wil je meer over ons weten?

Nieuwsbrief

Contact

Wijnmand

Verzendkosten €0,00

Totaal €0,00

Ga naar de wijnmand

Direct afrekenen