Wijnadvies en keldermanagement
Service staat bij ons hoog in het vaandel en wij adviseren je dus graag.
Dat kan zijn op het gebied van kelderopbouw en 'drinkvolgorde' van je wijnen. Maar ook over de ideale drinktemperatuur van je wijnen en misschien wel het meest belangrijke: de houdbaarheid van je collectie. Daarnaast worden wij regelmatig benaderd om te helpen bij het verkopen van (delen van ) de wijnkelder, bijvoorbeeld na het overlijden van een familielid.
Kelderadviezen
Een lange houdbaarheid vereist een juiste opslag. Daarom de volgende kelderadviezen:
- liggend, kurk moet vochtig blijven
- donker bewaren, voor het behoud van de kleur
- stil, geen trillingen en geen tocht
- zoveel mogelijk constante temperatuur, bij voorkeur tussen de 10 en 12 graden, nooit beneden de 4 graden. Langzame schommelingen doen geen kwaad. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de rijping hoe minder de houdbaarheid
- Niet te droog en niet te vochtig, ideaal is 75% luchtvochtigheid
|
Houdbaarheid
Tijdens de proeverijen worden vaak vragen gesteld over de houdbaarheid van de Confrerie wijnen. Daarom worden in de prijslijst en bij de artikelomschrijving in de webshop de houdbaarheid vermeld. Het gaat om indicatieve waarden gebaseerd op de huidige gegevens. Steeds moet men de ontwikkeling van de betreffende wijnen blijven volgen. Belangrijke rol hierbij speelt natuurlijk de juiste wijze van opleg.
Houdbaarheid codes:
1 Drinken van nu tot zomer 2025
2 Drinken van nu tot 2024
3 Drinken van nu tot 2025
4 Drinken van nu tot 2026
5 Drinken van nu tot 2027
6 Drinken van 2025 tot 2028
7 Drinken van 2025 tot 2029
8 Drinken van 2025 tot 2030
9 Drinken van 2025 tot 2031
10 Drinken van 202 tot 2032
Geniet van je wijn en bij twijfel neem contact met ons op!
|
|